Skip to main content

O hotelu Diana

Hotel Diana je mestni hotel, ki se nahaja sredi prekmurske ravnice, v središču Murske Sobote. Murska Sobota kljub mogočnim stoletnim hrastom in čudovitim starim zgradbam, ki govorijo o bogati zgodovini, šteje med mlada in energična mesta.

Hotel Diana ponuja ob udobnem bivanju v sodobno opremljenih sobah, še vrsto drugih storitev, ki naredijo bivanje še odličnejše. Predstavlja stičišče velikih poslovnih srečanj, družabnih dogodkov in turističnih potepanj s tradicionalno odlično hrano in številnimi možnostmi za šport in rekreacijo, zabavo in izlete v okolico.

268
Kapaciteta gostov
51000
Zadovoljnih gostov letno
52
let tradicije

Zgodovina hotela Diana

Zgodovina hotela Diana*** se je začela pisati leta 1967, ko je bila zgrajena prvotna zgradba, hotel s 56 posteljami. Tri leta kasneje je bil dograjen bife, kegljišče in nočni bar. Leta 1975 se je pričela dozidava hotela in iz prvotnih 56 postelj je hotel razpolagal z 150 posteljami, hotel je dosegel B kategorijo, si pridobil novo kavarno, ki sprejme še danes 550 gostov. Hotel Diana je bil v takratnem obdobju tako rekoč središče družabnega življenja v Prekmurju, poznan širni Sloveniji pa tudi izven njenih meja.

Hotel, ki velja za hišo bogate ponudbe se je ves čas prilagajal spremembam, ki jih je zahteval čas. Samo zgradbo je načel zob časa, zato je bil hotel v letu 2001 delno prenovljen. V letih 2008 in 2009 pa so se za hotel Diano začela velika in zgodovinska dela. Hotel je v celoti spremenil svojo zunanjo in notranjo podobo. Prijazne sončne barve, ki jih odseva, harmonirajo z novim sloganom »zgodbe žitnih polj«. V mesecu juniju 2009 smo pridobili nov in sodoben wellness center »nebeško polje«.

Sobe

Hotel premore 97 sob z vsem udobjem mestnega hotela.

Wellness center

Wellness center z bazenom s termo-mineralno vodo, svet savn, fitnes center ter ponudbo masaž. 

Konferenčni prostori

Konferenčne prostore za kongrese, seminarje in druge poslovne ter družabne dogodke. Prostori sprejmejo do 550 oseb.

Gostinska ponudba

Gostom ponujamo izbrano domačo, nacionalno in tudi mednarodno kuhinjo. V slaščičarni Diana s 40. letno tradicijo okusov pa svoje goste razvajamo s sladkimi dobrotami.