Planinski domovi v Zasavju

Planinski dom Vrhe

Planinski dom Vrhe (885 m) leži na prevalu, prek katerega so tekle trgovske poti že v davnih časih. Zgradile so ga borčevske organizacije iz Zasavja in Savinjske doline, nazadnje je bil temeljito prenovljen leta 1996. V neposredni bližini stoji cerkvica sv. Lenarta, po katerem se je kraj včasih tudi imenoval.

Gostom je v dveh gostinskih sobah na voljo 60 sedežev, dodatnih 80 sedežev je na vrtu in zunanji razgledni terasi. Na travniku poleg doma je parkirišče, v okolici so številne možnosti za rekreacijo in oglede naravnih in kulturnih spomenikov.

Ponudba
Obiskovalcem ponujajo domače narezke, divjačinski golaž, enolončnice, nedeljsko kosilo, pozimi dodajo na jedilni list tudi koline. Od 1. maja do 1. oktobra je vsak vikend na jedilnem listu tudi odojek.

Odprto
vsak dan (09 – 22)
ponedeljek zaprto

Planinski dom na Kumu

Leta 1948 zgrajeni planinski dom je bil popolnoma obnovljen v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Gostom je na voljo 70 sedežev v domu in30 na zunanji razgledni terasi. Na travniku poleg doma so postavljena igrala, v okolici pa so številne možnosti za rekreacijo in oglede naravnih in kulturnih spomenikov. V domu in depandansi je 39 ležišč.

Ponudba
Na jedilnem listu imajo joto, ričet, obaro, golaž, enolončnice, pečenice in zelje, sladice, jabolčni zavitek. Pripravljajo nedeljska kosila, za zaključene družbe pa tudi hrano po naročilu.

Odprto
torek-petek: 09.00 do19.00
sobota, nedelja in prazniki: 08.00 do 21.00
v ponedeljek (razen ob praznikih) zaprto

Planinski dom na Zasavski sveti gori

Sedanji dom na slikoviti Zasavski sveti gori je bil zgrajen leta 1976. Dom razpolaga z 90 sedeži v dveh sobah, na terasi pred domom pa je še 100 sedežev. Ob domu so postavljena igrala, okolica pa ponuja dobre možnosti za pohodništvo in kolesarjenje. V domu je 20 ležišč.

Ponudba
Obiskovalcem ponudijo jedi iz zasavske kuhinje, različne enolončnice, domače koline, narastke, sladice, pripravljajo tudi nedeljska kosila.

Odprto
vsak dan: od 08.00 do 21.00
v ponedeljek zaprto

Planinski dom na Mrzlici

Prvi planinski dom so na Mrzlici zgradili že leta 1899, sedanji je bil postavljen leta 1963. V dveh notranjih jedilnicah imajo 100 sedežev, zunaj pa lahko posedejo dodatnih 60 obiskovalcev. Ob koči so igrala za otroke in balinišče, blizu sta nogometno in odbojkarsko igrišče, številne možnosti rekreacije pa ponuja tudi pestra in ohranjena narava. V domu je 66 ležišč.

Ponudba
Ponudijo različne slovenske jedi, vključno z jedmi iz zasavske kuhinje, enolončnice, klobase z zeljem, narastke, jabolčni in borovničev zavitek, za goste pripravljajo nedeljska kosila, za zaključene družbe pa tudi hrano po naročilu.

Odprto
torek-nedelja. od 07.00 do 21.00
v ponedeljek zaprto