Lek daroval 5000 evrov Zdravstvenemu domu Lendava

Direktorica Lekove proizvodnje v Lendavi Gizela Štampar je direktorici Zdravstvenega doma Lendava Olgi Požgai Horvat danes predala donacijo Leka v višini 5000 evrov. Zdravstveni dom bo denar porabil za nov splošni ultrazvok.

Kot je ob prejemu Lekove donacije povedala direktorica Zdravstvenega doma Lendava Olga Požgai Horvat, ultrazvok stane 56.360 evrov, od tega je tretjino sredstev moral zagotoviti Zdravstveni dom, približno tretjino naj bi prispevale občine soustanoviteljice, prestalo pa naj bi zbrali z donacijami. Novi ultrazvok v Zdravstvenem domu v Lendavi uporabljajo v ginekološki ambulanti že od septembra, omogoča pa boljšo diagnostiko in večjo varnost, zmanjšale pa so se tudi čakalne dobe.

Sicer pa današnja donacija Leka ni bila prva, saj je omenjena družba v zadnjih osmih letih za donacije in sponzorstva v Lendavi in okolici namenila več kot 155.000 evrov. Po besedah direktorice Lekove proizvodnje v Lendavi Gizele Štampar so denar do sedaj prejela različna društva bolnikov in športna društva, osnovne in srednja šola, vrtci ter kulturne, zdravstvene in socialne ustanove. Lek aktivno sodeluje z Dvojezično osnovno šolo 2 Lendava, z Društvom Zarja, Društvom za cerebralno paralizo Sonček, Centrom za socialno delo Murska Sobota, s Speedway Teamom Lendava in drugimi.